SketchUp

Innovatie: Geological Modelling

Digitale 3d maquettes bouwen... interssant!

In de vorige les van innovatie moesten we een analoge maquette bouwen uit karton en papier. Dit keer gaan we deze maquette digitaal maken. Hiervoor kon ik het beste het programma SketchUp gebruiken. Na een korte uitleg van de docent begon ik voor het eerst te ontwerpen in 3d met SketchUp.

Hoe verloopt het proces?

Het programma SketchUp was verbazingwekkend makkelijk en intuïtief te gebruiken. Het komt waarschijnlijk door mijn ervaring met de Adobe programma's, maar het was niet moeilijk. Ik nam de screenshot van de map van mijn buurt als basis om te kunnen beginnen in SketchUp. Deze kon ik makkelijk invoegen in het programma. Er waren ook nog instellingen om de tijd en schaduwen aan te passen. Verder kon ik ook texturen kiezen en die op mijn gebieden toevoegen. Er konden zelfs objecten in geplaatst worden zoals de bomen en de tank die in het park aanwezig zijn.

Evaluatie / reflectie

Wat ik van deze les heb opgestoken is het gebruiken van het programma SketchUp. Het programma was redelijk nieuw en leuk om te gebruiken om 3d maquettes te maken. Jammer genoeg is het niet gratis en kan ik het niet vaak gebruiken. Toch was het wel interessant om het een keer te gebruiken.

Written by yin-yong