Sidevision

Zintuigen & Makerschap 1

Mijn allereerste eerste vak op het AKV st. joost. En ook wel een INTERESSANTE les. De opdracht was om een zintuigelijke ervaring te maken.

De eerste opdracht was om samen met een medestudent een plek rond de academie te kiezen en bij die plek iets toe te voegen wat door de mens gemaakt is. Daarbij hebben we allebei gebrainstormd en kwamen wij uit op een plekje net buiten de academie bij een omgekapte boom. Dit is het eindresultaat. Het is idee is dat er bij omgekapte bossen vaak nieuwe gebouwen / flats komen. Dit hebben wij nagemaakt met spullen rond de academie.

 

Bij de eerste twee lessen was de opdracht om samen met medestudenten een zintuigelijke ervaring te maken. Daarbij moesten er 3 van de 5 zintuigen worden toegepast. Hierbij hadden wij de zintuigen: gehoor, smaak, geur & zicht toegepast. Bij deze opdracht ging het vooral het samenwerken en rollen verdelen. Wat wij hadden gedaan is om een mentale illusie te creëren. Dit deden wij om de zintuigen te verwarren. Het uiteindelijke resultaat leverde dit op.

 

 

Hoe verloopt het beeldproces?

Na deze opdracht moest ik zelf doorgaan met het maken van de zintuigelijke ervaring. Hierbij ben ik doorgegaan op het zintuig zicht. Mijn onderzoeksvraag is: Hoe kan een andere kijkrichting de zintuigen beïnvloeden? Daarbij heb ik prototype gemaakt om dat te kunnen proberen. Ik heb inspiratie gehaald uit een VR-bril en heb die op de opdracht toegepast. Daarbij heb ik de zijkanten weggehaald & spiegels geplaatst zodat je aan de zijkanten kunt kijken & niet meer aan de voorkant.

 

 

 

 

Evaluatie & Eindbeoordeling

Het resultaat van uit mijn onderzoek was dat het richtingsgevoel omgekeerd word: links word rechts en vice versa. Als je de bril omhoog & omlaag doet draaien de beelden in & uit elkaar. Bij de eindbeoordeling heb ik dit effect benadrukt. Daarbij heb ik de opdracht gegeven om iets te teken met de bril op en te kijken wat het resultaat is. Een intersant resultaat komt naar boven.

Ik persoonlijk vind dat ik te weinig heb gedaan bij de eindopdracht. Dezelfde feedback kreeg ik ook terug. Dit komt omdat ik te weinig stappen heb gezet tijdens het proces. Maar verder was de opdracht goed gelukt en ben ik wel blij met het resultaat. Mijn verbeterpunt is om meer stappen te zetten tijdens het maakproces.

 

 

Written by yin-yong