Forever Young

Bronnen & Makerschap 1

A journey without arrival, een paard zonder teugels.

Bij het vak bronnen & makerschap ben ik eerst begonnen met het bezoeken van een expo over Chinees kunstenaar Qiu Zhi Jie (邱志杰) in het Van Abbemuseum. Hierbij was de opdracht om onderzoek te doen over zijn werk & over de expo. Daarbij heb ik foto’s gemaakt. Hieronder zijn een paar foto’s van het bezoek bij het museum.

 

Hoe verloopt het beeldproces?

De weken na het bezoek van de expo heb ik verschillende media gebruikt om de bronnen op te zoeken die ik kon gebruiken. Daarbij heb ik gebruik gemaakt van de bibliotheek op de academie en het internet. Ik heb de bronnen opgezocht en ook toegepast op mijn eindwerk. Zelf kom ik oorspronkelijk uit Singapore en weet zelf daarom ook wat van de Chinese taal af. Dit heb ik mede als bron gebruikt.

Op het beeld hierboven heeft Qiu Zhi Jie Chinese idiomen gebruikt voor zijn werk. Dit is voor mij een intersant onderwerp omdat ik zelf vroeg ook deze idiomen moest leren.

 

 

Evaluatie & Eindbeoordeling

Voor mijn eindwerk heb ik mijn favoriete idioom gebruikt: 花樣年華 (huā yàng nián huá) Dit betekent jong blijven (voor altijd jong blijven) en dit heb ik als thema thema gebruikt voor mijn opdracht. Ook heb ik inspiratie genomen van het werk: Copying the “Orchid Pavilion Preface” a Thousand Times, ook door Qiu Zhi Jie. Het idee was om deze twee ideeën te combineren met een digitale twist.

Ik vind persoonlijk dat dit project goed ging. Maar de feedback die ik terug kreeg was dat ik nog te bang was om uit mijn comfort zone te stappen. En daar ben ik het mee eens omdat ik nog te klein te werk was gegaan. Een verbeter punt is om groter te werken en om uit me comfort zone te stappen zodat ik grotere stappen kan zetten om nog beter werk te leveren.

 

 

 

 

Written by yin-yong